wedstrijden

WEDSTRIJDEN

f

SHORTTRACKWEDSTRJDEN

De afstanden die gereden worden in het shorttrack zijn de 500, 1000 en de 1500 meter. Waar het bij de lange baan gaat om snelle tijden gaat het er bij shorttrack om bij de eersten over de streep te komen. Men neemt deel aan heats. In tegenstelling tot de lange baan staat met met een viertal deelnemers in de baan. Men rijdt dan in heats. De eerste 2 gaan door naar de A finale. De laatste 2 naar de B-finale. Iedereen rijdt dus evenveel heats.

Het koningsnummer is de relay. Dit is een soort estafette. Teams van 4 personen rijden een wedstrijd tegen andere teams. De rijder die in de baan komt krijgt een duw van de rijder die zijn beurt over geeft. In de relay worden afstanden van 2, 3 of 5 km gereden.

REGIOCOMPETITIE

Deze wedstrijden worden gehouden op de ijsbanen van bijvoorbeeld: Utrecht, Dordrecht en Den Haag. De wedstrijden hebben een officieel karakter en duren veelal een groot deel van een niet werkdag. De resultaten worden gepubliceerd op shorttrackonline. Dit is een internationale shorttracksite. Wanneer de uitslagen voldoen aan de bepaalde normen kan de rijder promoveren.

Iedereen die lid is van een vereniging die aangesloten is bij de KNSB en in het bezit is van een wedstrijdlicentie kan aan deze competitie mee doen.. Voor info: wedstrijden@shorttrackhoorn.nl

INTERCLUBWEDSTRIJDEN

De ijsbanen van Alkmaar, Hoorn, Haarlem en Amsterdam gaan in het nieuwe seizoen starten met een interclubcompetitie. Deze wedstrijden zullen een wat minder officieel karakter hebben. Een wedstrijd zal niet veel langer dan 2 uur duren. De competitie is vooral bedoeld voor trainingsleden die het wedstrijdrijden een keer willen ervaren. Voor info: wedstrijd@shorttrackhoorn.nl.

WEDSTRIJDKLEDING

Om de kosten van de aanschaf van kleding te drukken bieden wij in samenwerking met AB Vakwerk kleding aan met soms wel 75% korting. Download hier een bestelformulier. Stuur dit formulier ingevuld en ondertekend op naar info@shorttrackhoorn.nl. Let op: Wij kunnen alleen een bestelling doen bij ontvangst van 5 bestelformulieren. Dit omdat het drukken van de logo’s op de kleding in veelvoud goedkoper is. Als je wedstrijdkleding via Shorttrack Hoorn heb gekocht ben je verpicht het tijdens wedstrijden te dragen.

Trainingslocatie:

Ijsbaan De Westfries

Westfriese Parkweg 5

1625 MA Hoorn

T: 0229-277660

E: westfries@optisport.nl

 

Email:

info@shorttrackhoorn.nl

web:

www.shorttrackhoorn.nl

Opagave wedstrijd:

wedstrijden@shorttrackhoorn.nl

Betalingen:

NL 89 RABO 0113486804 t.n.v. BC Hoorn o.v.v. Shorttrack en naam deelnemer.